Energielabel verbeteren van uw objecten; waarom?

Bent u vastgoedbelegger en weet u niet goed waar te beginnen met energielabel verbetering? Wij van Zeker Vastgoedbeheer adviseren u graag! Met het verbeteren van een energielabel van een object kan veel geld bespaard worden. Zo valt er bijvoorbeeld meer rendement te behalen uit de investering in energiebesparende maatregelen. In dit artikel leest u alles over energielabel verbetering als vastgoedbelegger. Wij geven tips, laten voorbeelden zien en vertellen u hoe energielabel verbetering werkt.

Als vastgoedbelegger is energielabel verbetering een goede optie om meer rendement te behalen uit de investering. Door energiebesparende maatregelen te nemen, zoals energiezuinige verlichting en -apparaten of het isoleren van het object kunt u energie besparen. Over het algemeen levert energielabel verbetering een goed rendement op. Daarnaast draagt het verbeteren van een energielabel ook bij aan het verminderen van de milieubelasting. 

Het verhogen van het energielabel begint met een energie-audit. Een energie-audit is een grondige analyse van de energieprestaties van uw pand, waar het energieverbruik en energiebesparende maatregelen in kaart worden gebracht. Na de energie-audit krijgt u een energierapport met daarin allerlei energiebesparende maatregelen die u kunt nemen om de energieprestaties van het pand te verbeteren. Vervolgens kunt u de energiebesparende maatregelen uitvoeren. Door deze energiebesparende maatregelen kan het energieverbruik van het pand aanzienlijk worden verlaagd. Energiebesparende maatregelen resulteren in betere energieprestaties en een verbeterde energie-efficiëntie van uw vastgoed.

Voorbeelden energielabel verbetering

Hieronder vindt u een overzicht van energiebesparende maatregelen die u kunt nemen om het energielabel te verbeteren.

  • Energiescore: maak gebruik van de energieprestatietool om energiebesparende maatregelen te identificeren.
  • Isolatie: Isoleer muren, daken en vloeren om energieverlies door warmteoverdracht te voorkomen.
  • Energievriendelijke verlichting: Gebruik energiezuinige verlichting zoals energiezuinige armaturen, LED-lampen en energiebesparende buizen.
  • Energiezuinige apparatuur: Vervang energieverslindende huishoudelijke apparaten (wasmachines, drogers, fornuizen) door energiezuinige modellen.
  • Toepassing energiebesparende technologie: Gebruik energiebesparende technologieën zoals slimme thermostaten en energiedisplays om energiegebruik in de te houden.
 

Om energielabel verbetering tot een succes te maken, is het belangrijk dat u als vastgoedbelegger energiebesparende maatregelen nauwkeurig monitort en analyseert. De energiebesparende maatregelen moeten goed worden geïmplementeerd om energieverspilling te voorkomen en energiekosten te verlagen.

Als u energielabelverbetering wil bewerkstelligen, kunnen onze energie-specialisten u helpen bij het identificeren van energiebesparende maatregelen. Met onze jarenlange ervaring en kennis staan we altijd voor u klaar om energievraagstukken vanuit een breed perspectief te pakken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over energielabelverbetering als vastgoedbelegger.  Wij staan u graag bij!

Voorbeelden van grotere investeringen ten behoeve van energielabelverbetering

Voorbeelden van grotere investeringen ten behoeve van energielabelverbetering zijn energiebesparende ramen en deuren, energiezuinige HR-ketel, zonnepanelen of een warmtepomp. Al deze energiebesparende investeringen kunnen helpen het energielabel te verbeteren en energiekosten te verlagen. Het resultaat? Uw huurders zullen minder energie verbruiken, met als gevolg meer rendement uit de investering halen en energielabelverbetering bereiken. Uw objecten energiezuiniger maken is als vastgoedbelegger een slimme investering.

Beter energielabel, beter rendement

Wanneer u één of meerdere panden verhuurt is energielabelverbetering een effectieve manier om energiekosten te verlagen, energieprestaties van vastgoed te verhogen en uw rendement als vastgoedbelegger te verhogen. In dit overzicht lichten we toe waarom:

Er zijn vele redenen waarom energielabelverbetering interessant is voor de vastgoedinvesteerder. U zal niet alleen de energiekosten zien dalen, maar ook de energie-efficiëntie van het pand zien verbeteren, wat leidt tot een beter energielabel. Dit zal op zijn beurt leiden tot een stijging van de waarde van het pand en een hoger rendement voor de vastgoedinvesteerder.

Ook vanuit het oogpunt van de huurder is energielabelverbetering een goed idee. Huurders zullen profiteren van een lagere energierekening en een comfortabelere en energiezuinigere leefomgeving. Bovendien kunnen huurders mogelijk profiteren van overheidssubsidies of belastingvoordelen in verband met energielabelverbetering, waardoor het voor hen nog rendabeler wordt. Wanneer u all-in tarieven biedt aan uw huurders zult u netto meer rendement kunnen boeken.

Te veel gedoe? Geef het uit handen!

Het energielabel verhogen kan een uitdaging zijn. Gelukkig kunt u, als vastgoedbelegger, energielabelverbetering uitbesteden aan Zeker vastgoedbeheer. Wij ontzorgen vastgoedbezitters volledig, waardoor de energielabelverbetering van uw objecten zorgeloos kunt realiseren. Neem contact met ons op om te bespreken wat Zeker Vastgoedbeheer voor u kan betekenen bij energielabelverbetering. 

Zeker Vastgoedbeheer: Meer dan alleen vastgoedbeheer

Overweegt u om één of meerdere objecten te laten beheren? Dan ben je bij Zeker Vastgoedbeheer aan het juiste adres. De verhuur, het beheer, onderhoud en het contact met de huurder nemen wij volledig uit handen. Kiest u voor Zeker Vastgoedbeheer, dan kiest u voor:

1. Uitstekende service en ondersteuning

Zeker Vastgoedbeheer biedt een uitstekende service en ondersteuning aan vastgoedbeleggers. Wij zorgen ervoor dat het vastgoed in goede handen is en dat energielabelverbetering op orde is. Daarnaast nemen wij alle contacten met de huurder voor onze rekening.

2. Deskundigheid op het gebied van vastgoedbeheer

Wij beschikken over een team van vastgoedexperts met jarenlange ervaring. Door onze diepgaande kennis en ervaring op het gebied van vastgoedbeheer weten wij precies wat er nodig is om een pand optimaal te beheren.

3. Scherpe tarieven

Bij Zeker Vastgoedbeheer zijn de tarieven scherp. Op basis van uw wensen en eisen stellen wij samen met u een pakket op maat samen, waarbij het beheer op de achtergrond gebeurt. Zo bent u er altijd zeker van dat uw vastgoed op de juiste manier wordt beheerd.

4. Geen zorgen meer over onderhoud of energielabel

Bij ons bent u er zeker van dat het onderhoud en de energielabelverbetering in goede handen is. Wij regelen alle benodigde werkzaamheden, waardoor u niet meer om uw vastgoed hoeft te bekommeren. Zo bent u verzekerd van een optimaal rendement op uw vastgoedbelegging.

5. Volledige focus op uw kernactiviteiten

Door het uitbesteden van vastgoedbeheer kunt u zich volledig richten op uw core business. Met onze ervaring en expertise nemen wij alle taken op ons, waardoor u zich geen zorgen meer maakt over hoe het vastgoed wordt beheerd. Zo kunt u eenvoudig de focus behouden op de kernactiviteiten en tegelijkertijd het rendement van uw vastgoedbelegging verhogen.

Neem Contact Op

Wilt u meer weten over onze diensten of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Wij vertellen u graag alles over onze diensten en beantwoorden al uw vragen. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.